20.000+ tevreden klanten
Al 15 jaar dé RVS specialist

Blog

5 meest gestelde vragen bij glasklem monteren

glasklemmonteren
Karel
Karel

Glasklemmen zijn niet weg te denken uit de wereld van balustrades. Ze zijn er al in tal van materialen, afwerkingen, vormen en maten en behoren dan ook tot onze meest verkochte producten. Ook u hebt er ongetwijfeld al eens mee gewerkt. Niet? Of toch nieuwsgierig naar tips en trucs om glasklemmen nog sneller en eenvoudiger te kunnen monteren? Hier onze antwoorden op de 5 meest gestelde glasklemvragen.

1. Hoe bereken ik de juiste breedte van het glaspaneel?

Plant u de montage van een balustrade met balusters en glasklemmen, dan zult u niet alleen de RVS onderdelen maar ook het glas moeten bestellen. Daarvoor moet u de glasbreedte berekenen.
Bepaal eerst de hart-op-hart afstand tussen 2 balusters (de afstand van het midden van de ene baluster naar het midden van de andere baluster). Trek daar vervolgens de breedte van een baluster en 2 keer de aftrekmaat van een glasklem vanaf (elke Q-railing glasklem heeft een aftrekmaat van 20 mm). Dus, gebruikt u bijvoorbeeld Square Line balusters van 40 x 40 mm en is de hart-op-hart afstand tussen de balusters 1.000 mm, dan is de ideale glasbreedte: 1000 – 40 = 960 mm en dan 960 – (20 x 2) = 920 mm.

2. Moet ik voor verschillende glasdiktes verschillende glasrubbers gebruiken?

Er zijn verschillende rubbers, om ervoor te zorgen dat er altijd een perfecte verbinding is tussen de glasklem en het glas. Dus ja, er is zelfs verschil in rubbers voor verschillende types gelaagd glas. Door een glaspaneel goed in te klemmen, sluit u uit dat het onbedoeld zal loskomen.

3. Wanneer moet ik een veiligheidspin of plaat gebruiken?

U kunt een glasklem altijd met veiligheidspin of plaat monteren. Een ware must zijn ze wanneer u een balustrade zijdelings tegen een balkon of verdiepingsvloer of in een andere “hangende” situatie monteert. De pin of plaat voorkomt dan dat het glas naar beneden kan glijden, bijvoorbeeld bij een brand.

4.Welke draadtapmethode kan ik het beste gebruiken?

Balusters met flowdrill hebben rondom de boorgaten een vergrote materiaaldikte. Dit zorgt voor een sterkte verbinding tussen glasklem en baluster. Daarom zijn alle voorgeboorde Q-railing balusters volgens de flowdrill-methode voorgeboord. Als alternatief kunt u blindklinkmoeren gebruiken.

draadtapmethode

5. Met hoeveel NM moet ik de glasklem op de baluster vastschroeven?

Om perfect te klemmen, moet u de schroeven in een glasklem met het juiste koppel aandraaien. Dit doet u met een momentsleutel. Om een glasklem aan een baluster te schroeven gebruikt u 12 Nm. Om een glasklem na het plaatsen van het glas dicht te schroeven gebruikt u 8 Nm. In elke Q-railing glasklemverpakking vindt u een handleiding met de juiste Nm’s per schroef.

Advies van dé RVS Specialist?

Graag helpen wij u met het vinden van de juiste producten.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en handige tips.

De waardering van www.rvs-products.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 1302 reviews.
Winkelwagen Sluiten