20.000+ tevreden klanten
Al 15 jaar dé RVS specialist

Blog

De juiste glasklem kiezen

glasklemmen
Karel
Karel

Hoe kiest u het juiste model glasklem die past in uw project? In de volgende stappen nemen wij u mee waar u op moet letten bij de aankoop van een glasklem.

Een glasklem bestaat uit twee aparte onderdelen, een voor- en een achterkant. Tussen deze twee delen kunt u glas ophangen in bijvoorbeeld een balustrade. Het glas wordt vastgehouden tussen de rubbers. Het type rubber dat meegeleverd wordt is afhankelijk van de glasdikte.

1. Kies de glasdikte

Niet elke glasklem is geschikt voor elke glasdikte. De meest gebruikelijke glasdiktes zijn 8, 10, 6,76, 8,76 en 10,76 mm. Bij deze glasdikte is het mogelijk om elk model glasklem te gebruiken. Heeft u een dikker glas gebruik dan glasklem model 2400. Deze glasklem is geschikt voor glasdiktes tot en met 17,52 mm.

2. Kies de ondergrond

Door gemakkelijk te filteren op het type montage kies u voor een vlakke ondergrond of montage tegen een buis. Voordat u een glasklem tegen een buis monteert dient u de diameter van de buis te weten. Veelvoorkomend is een buis van 42,4 mm
Een vlakke ondergrond kan een muur zijn of een vierkante koker.

glasklem montage buis
Glasklem voor montage tegen een buis
Glasklem voor montage op een vlakke ondergrond

3. Kies het materiaal

Glasklemmen zijn er in drie verschillende soorten materialen. RVS-304, RVS-316 en Zamak.

RVS-304 glasklem
RVS-304 is het meest gebruikte materiaal voor glasklemmen. Deze RVS-soort is geschikt voor zelf binnen als buiten gebruik. Als u de glasklem regelmatig poetst en in een natuurlijke omgeving gebruikt zonder aantasting van zout en zuur is RVS-304 het beste materiaal.

RVS-316 glasklem
Plaatst u de glasklem in een omgeving waar invloed van zoute en zure lucht is, gebruik dan RVS-316. 

Zamak glasklem
Ook vindt u in ons grote assortiment Zamak glasklemmen. Dit is een goedkope staalsoort welke wordt afgewerkt met een RVS-look.

4. Kies de afwerking

mat geslepen glasklem

Mat geslepen

Deze afwerking is zoals we RVS in de meeste gevallen kennen. Om een mat geslepen oppervlakte te krijgen wordt de glasklem licht geschuurd en ontstaat er een mat oppervlakte.

glanzend gepolijste glasklem

Glanzend gepolijst

Als RVS gepolijst wordt, wordt het zo glad dat het gaat glimmen. Doordat het oppervlakte glad is blijft er weinig vuil op zitten en is deze beter bestand tegen vlekken.

zwart gecoate glasklem

Gecoat en PVD coating

Een gecoate glasklem kan in elke kleur worden gepoedercoat. In ons assortimt vindt u witte en zwarte glasklemmen.
Een PVD coating is een gladde coating welke erg dun is alleen op Zamak glasklemmen wordt gebruikt.

RVS-look en verchroomd

RVS-look en een verchroomde afwerking worden toegepast op zamak. RVS-look is een imitatie van mat geslepen en verchroomd is een imitatie van glanzend gepolijst.

5. kies een betrouwbare leverancier

RVS Products is al meer dan 15 jaar dé RVS-specialist van Nederland en België. In ons grote assortiment vindt u alle onderdelen voor een RVS balustrade. Daarnaast kunt u rekenen op een goede service en betrouwbare afhandeling van uw bestelling.

Advies van dé RVS Specialist?

Graag helpen wij u met het vinden van de juiste producten.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en handige tips.

De waardering van www.rvs-products.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 1296 reviews.
Winkelwagen Sluiten