20.000+ tevreden klanten
Al 15 jaar dé RVS specialist

Blog

Soorten en maten deurschilden

soorten-en-maten-deurschilden
Karel
Karel

Soorten deurschilden

In ons assortiment deurbeslag vindt u verschillende soorten deurschilden. Op basis van het type slot in uw deur kiest u voor een blind deurschild, met sleutelgat, profielcilinder of WC-sluiting.

Blind schild
Een blind deurschild wordt vaak gebruikt op binnendeur die niet op slot hoeven.

SL – Sleutelgat
Een sleutelgat schild is geschikt voor deuren die met een deurknop en een klaviersleutel/lopersleutel/baardsleutel bediend worden. Vaak worden deze schilden gebruikt op kastdeuren of deuren die vanaf één kant op slot gedaan kunnen worden.

PC – Profielcilinder
Profielcilinder deurschilden zijn geschikt voor sloten met een cilinderslot. Deze schilden zijn in verschillende maten (PC-maat) leverbaar. De meest gebruikte maten zijn 55 mm, 72 mm en 92 mm.

WC – WC-Sluiting
Deze schilden zijn voor het afdekken van toiletsloten. Doormiddel van een WC-stift kan het slot open en dicht gedaan worden. De meest voorkomende hart op hart maten zijn 63 en 72 mm.

Er zijn verschillende lengte deurschilden, ook wel kort- en langschilden genoemd. Een kortschild heeft ongeveer een lengte van 180 mm en een langschild 240 mm.

Hoe meet ik de juiste maat deurschild?

Een SL (sleutelgat), PC (profielcilinder) of WC-maat worden elk op een verschillende manier gemeten. Hieronder leggen wij per type deurschild uit hoe de afstand gemeten moet worden.

SL-maat (Sleutelgat deurschild)
Deze maat (bijv. SL56) is de maat van het hart van het sleutelgat tot het hart van de deurkruk. Het hart van het sleutelgat is het midden van het rondje.

PC-maat (Profielcilinder deurschild)
Deze maat (bijv. PC72) is de maat van het hart van het profielcilinder gat tot het hart van de deurkruk. Het hart van de profielcilinder is het midden van het rondje.

WC-maat (WC-sluiting deurschild)
Deze maat (bijv. WC63/8) is de maat van het hart van de wc-sluiting tot het hart van de deurkruk. Het hart van de wc-sluiting is het midden van het rondje. De WC-maat wordt altijd aangeduid met een cijfer achter een /(WC63/8). Hier staat de 8 voor de stiftmaat van het wc-slot.

Advies van dé RVS Specialist?

Graag helpen wij u met het vinden van de juiste producten.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en handige tips.

De waardering van www.rvs-products.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 1296 reviews.
Winkelwagen Sluiten