20.000+ tevreden klanten
Al 15 jaar dé RVS specialist

Blog

Soorten RVS

soorten-rvs
Karel
Karel

RVS is de afkorting voor RoestVast Staal ofwel in de volksmond RoestVrij Staal. Roestvast staal dankt haar naam aan het feit dat het materiaal reageert onder invloed van water en lucht. Er ontstaat een dunne chroomdioxidelaag, die het materiaal bestand maakt tegen verdere corrosie.

Roestvast staal leent zich bij uitstek voor duurzaam bouwen: het heeft, mede door de corrosieweerstand, een uitstekende levensduur en een duurzame uitstraling. Bovendien leent roestvast staal zich goed voor hergebruik. Het is een materiaal dat makkelijk en goed te onderhouden is. Ook de levensduur van een project is dan ook zeer koste efficiënt.

RVS bestaat hoofdzakelijk uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. RVS mag pas roestvast staal genoemd worden als het staal minimaal 1 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof bevat.

Door verschillende elementen zoals molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium toe te voegen ontstaan er verschillende soorten RVS.

RVS-304 (A2)

RVS-304 is de meest gebruikte soort RVS. Deze soort kan binnen en buiten worden toegepast en is beschikbaar in verschillende afwerkingen. RVS-304 is ook geschikt voor buiten, alleen is niet geschikt tegen invloeden van chloor, chemicaliën, zout en zuur.
Om uw product optimaal te beschermen raden wij aan deze te behandelen met onze onderhoudsproducten.

RVS-316 (A4)

Komen de RVS producten in aanraking met zout, zuur, chloor of andere chemicaliën zorg dan dat deze van RVS-316 kwaliteit zijn. RVS-316 is in tegenstelling tot RVS-304 goed bestand tegen aantasting van de chroomoxide op RVS.
Voor het gebruik in zwembaden of watersport is RVS-316 ook geschikt. Een hoogglans gepolijst oppervlakte is makkelijker schoon te houden en voorkomt aantasting.
Om uw product optimaal te beschermen raden wij aan deze te behandelen met onze onderhoudsproducten.

Zamak

Zamak is een legering die bestaat uit een combinatie van zink, aluminium, magnesium en koper. Het is roestvrij en goedkoper dan RVS, want het is makkelijker te gieten dan roestvrijstaal. Zamak met een RVS-Look komt u veel binnenshuis tegen in een droge omgeving. De zinklegering is verkrijgbaar in diverse kleuren en wordt onder meer gebruikt bij glasklemmen. RVS-Look is goed te combineren met andere RVS producten, kleurverschil is niet of nauwelijks te zien.

Aluminium

Aluminium is een licht product en roest niet. Sommige producten in onze webshop zoals ventilatieroosters zijn van aluminium.

Advies van dé RVS Specialist?

Graag helpen wij u met het vinden van de juiste producten.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en handige tips.

De waardering van www.rvs-products.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 1302 reviews.
Winkelwagen Sluiten