20.000+ tevreden klanten
Al 15 jaar dé RVS specialist

Blog

Waarom huis ventilatie belangrijk is

gevelrooster_blog
Karel
Karel

Voldoende schone, droge lucht is goed voor het binnenklimaat en uw gezondheid. Om genoeg frisse lucht in huis te krijgen zijn ventilatiekanalen nodig. Deze kanalen kunnen naar buiten zijn voor natuurlijke ventilatie maar kunnen ook aangesloten zijn op een ventilatiesysteem of afzuigkap.

Wat gebeurt er bij onvoldoende ventilatie?

Als uw woning of garage niet voldoende wordt geventileerd dan blijft de vaak vochtige lucht te lang stil staan. Als vochtige lucht niet wordt afgevoerd gaat het in de wanden of het meubilair trekken waarna schimmelplekken ontstaan. Als er een lange tijd onvoldoende geventileerd wordt kan dit ook gezondheidsklachten en vochtproblemen veroorzaken.

Wanneer is mijn huis goed geventieerd?

Een huis is goed geventileerd wanneer er een constante stroom van frisse lucht van buiten naar binnen is. De buitenlucht moet gemakkelijk via de ventilatieroosters binnen kunnen komen. Zorg dat de roosters goed schoon zijn en er geen objecten voor staan. Als u kiepraampjes in huis heeft is het belangrijk om deze regelmatig open te zetten.

Luchten is geen ventileren
Een raam open zetten en de ruimte laten luchten is iets anders dan continu ventileren. Als u het raam sluit zal de luchtkwaliteit direct verminderen en snel weer op het oude niveau zijn. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een continue stroom van frisse lucht is.

Huis ventileren in de winter

Ook als het buiten kouder wordt is ventileren belangrijk. Omdat in de winter de luchtvochtigheid in huis hoger is, dient er meer geventileerd te worden om deze vochtige lucht af te voeren. Vooral tijdens het douchen en koken komt veel vocht vrij. Ventileer de ruimte minimaal 1 uur maximaal na het koken of douchen.

Advies van dé RVS Specialist?

Graag helpen wij u met het vinden van de juiste producten.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en handige tips.

De waardering van www.rvs-products.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 1302 reviews.
Winkelwagen Sluiten