20.000+ tevreden klanten
Al 15 jaar dé RVS specialist

Blog

Welk ventilatierooster waar?

verzamelbeeld_zwarte_roosters.JPG
Karel
Karel

In ons assortiment met meer dan 300 ventilatieroosters, voor binnen en buiten is het soms lastig kiezen welke soort ventilatierooster geschikt is in uw situatie. Voordat u een ventilatierooster aanschaft is het belangrijk om te weten voor welke toepassing u het rooster gaat gebruiken. Hieronder leggen wij per toepassing uit welk ventilatierooster hiervoor geschikt is.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie wil zeggen dat door de natuurlijke luchtstromen een ruimte wordt geventileerd. Denk bijvoorbeeld aan uw woning, kruipruimte, of garage. De gaten die in de muur of deur zijn aangebracht voor de ventilatie kunt u afdekken met een schoepenrooster, plintrooster of een afsluitbaar rooster.

Rooster kiezen voor natuurlijke ventilatie
Afhankelijk van de situatie wordt meestal voor een schoepenrooster gekozen. Deze roosters zijn voordelig in de aanschaf en bieden voldoende bescherming van het ventilatiekanaal.
Afsluitbare ventilatieroosters en plintroosters zijn voor gebruik binnenshuis. Wilt u bij slecht weer de luchtstroom reguleren dan kiest u voor een afsluitbaar rooster. Plintroosters worden vaak gebruikt voor het afvoeren van de warme lucht onder een koelkast of oven.

Mechanische ventilatie

Beschikt uw huis over een ventilatiesysteem of maakt u gebruik van een ingebouwde ventilator? Kies dan voor een ventilatierooster dat geschikt is voor gebruik in combinatie met mechanische ventilatie. Kaproosters, bolroosters en lamellenroosters zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een ventilatiesysteem. Een rooster met een schuine kap (kaprooster) en een bolrooster zijn de meest gebruikte ventilatieroosters voor mechanische ventilatie. 

Rooster kiezen voor mechanische ventilatie
Een lamellenrooster voert, in tegenstellen tot een kap- en bolrooster, geen lucht door naar binnen en zorgt daarom binnen niet voor ongewenst koude luchtstromen.

Afzuigkap ventilatie

Voor het afschermen van uw afzuigkap ventilatiekanaal zijn meerdere opties. De beste keuze is afhankelijk of het ventilatiekanaal een vlinderklep bevat of niet.

Ventilatiekanaal met vlinderklep
Omdat het ventilatiekanaal al een vlinderklep bevat en er dus niet zomaar lucht van buiten naar binnen kan stromen kies u voor een bolrooster of kaprooster.

Ventilatiekanaal zonder vlinderklep
Heeft uw ventilatiekanaal geen vlinderklep dan is een lamellenrooster of ventilatierooster met overdrukklep geschikt voor uw situatie.

Advies van dé RVS Specialist?

Graag helpen wij u met het vinden van de juiste producten.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en handige tips.

De waardering van www.rvs-products.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 1296 reviews.
Winkelwagen Sluiten