Kogelkranen en afsluiters

Een kogelkraan is bij ons beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Variërend van een kogelkraan 15mm tot een kogelkraan ½ of kogelkraan ¾ inch, bij ons in de webwinkel vindt u wat u zoekt. Een kogelkraan RVS heeft als grote voordeel dat deze door de corrosiebestendige eigenschappen van het materiaal een economische en duurzame oplossing vormt. Naast de gewone 1-,2-, of 3-delige kogelkraan, leveren wij ook specialistische uitvoeringen zoals de drieweg kogelkraan of de kogelkraan aftap.

Wat zijn de verschillen tussen een 1-, 2-, of 3-delige kogelkraan?

De werking van deze drie types kogelkraan is gelijk, het verschil zit in het gemak waarmee onderhoud en reparaties kunnen worden uitgevoerd. Een 1-delige kogelkraan bestaat zoals de naam al suggereert uit slechts 1-deel. Reparatie en inspectie is hierdoor enkel mogelijk door de kogelkraan uit de leiding te slopen. Het voordeel van dit type kogelkraan is dat deze goedkoper is en de kans op lekkage klein is. Een 2-delige of 3-delige kogelkraan kan geheel of gedeeltelijk uit het leidingwerk geschroefd worden. Hierdoor wordt onderhoud en inspectie mogelijk, terwijl het leidingwerk in tact blijft. Het nadeel van deze type kogelkranen zijn de hogere kosten en kans op lekkages op de afdichtingen tussen de drie delen.

RVS kogelkranen kopen

RVS kogelkranen kopen doet u eenvoudig en snel op onze website. Of het nu gaat om een kogelkraan ½ of kogelkraan ¾ inch, wij hebben het in huis! Naast de afmetingen, is het ook relevant om het juiste type draad te kiezen, zodat u de kogelkraan kunt monteren op andere onderdelen van uw leidingen. Wij leveren kogelkraan varianten met BSP-draad, die aansluiten op de gangbare leidingsystemen.

Kogelkranen afmetingen

Kogelkranen afmetingen zijn uiterst belangrijk om secuur te bestellen. U wilt immers de juiste onderdelen om uw leidingstelsel op een juiste manier aan te leggen. Wij leveren een grote variatie aan kogelkranen afmetingen op locatie bij u af. Variërend van kleinere kogelkranen zoals kogelkranen 12mm en kogelkranen 15mm, tot grotere modellen zoals kogelkranen 50mm, wij ons bent u aan het juiste adres.

Drieweg kogelkranen

Drieweg kogelkranen hebben drie in- en uitgangen en worden vaak gebruikt in systemen waarbij vloeistoffen of gassen moeten worden verdeeld of samengevoegd. Een drieweg kogelkraan vormt daarmee de ideale oplossing in complexere leidingstelsels. Een 1-delige kogelkraan is goedkoper in aanschaf, let op of uw specifieke situatie geschikt is voor het gebruik van een 1-delige kogelkraan. Een 1-delige kogelkraan kan namelijk  niet uitgenomen worden voor onderhoud of inspectie. Met 1-delige kogelkranen en drieweg kogelkranen vindt u oplossingen voor al uw leidingen.